Geen 'Hey Google' nodig

Google maakt het makkelijker om Assistent te laten zwijgen

27 januari 2022 14:26
Google Home-speaker Beeld © Getty

Gebruikers van de Google Assistent hebben voortaan één grote irritatie minder: ze hoeven vanaf nu slechts 'Stop' te zeggen als ze willen dat de spraakassistent ophoudt met praten.

Tot nu toe moesten gebruikers als ze wilden dat de Google Assistent stopte met praten eerst het commando 'Hé, Google' zeggen. Voortaan is dat wekcommando niet meer nodig om de spraakassistent het zwijgen op te leggen. 

De nieuwste update van Google Assistent brengt namelijk een verbetering in de manier waarop de software luistert naar gebruikers. Simpelweg 'Stop' zeggen is voldoende, heeft Google bekendgemaakt. Mogelijk werkt de nieuwe feature nog niet meteen voor alle gebruikers.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Google Assistent laat je gevoeligheid van 'Hé Google' aanpassen

De smart home-apparaten van Google hebben al langer een variant van de feature, waarmee je een alarm kan uitzetten zonder eerst 'Hé, Google' te hoeven zeggen.

Google heeft onlangs op de nieuwe Pixel 6-smartphones ook een soortgelijke functie uitgerold, genaamd 'snelle zinnen'. Daarmee kan je ook een aantal acties uitvoeren zonder dat 'Hé Google' vereist is. Zo kan je bijvoorbeeld snel een alarm snoozen of een inkomend gesprek opnemen.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van