Betalingen ontvangen op iPhone

'Apple wil van iPhones pinapparaten maken'

27 januari 2022 10:39 Aangepast: 28 januari 2022 10:14
Beeld © .

Apple werkt aan een dienst waarmee met iPhones contactloze betalingen van creditcards en betaalpassen zijn te ontvangen. Dat werkt via de NFC-chip in de iPhone, zodat geen extra apparaatjes nodig zijn.

Apple ontwikkelt een nieuwe dienst waarmee ondernemers en bedrijven via de NFC-chip in iPhones betalingen kunnen accepteren. Daarbij werkt de iPhone zelf als kaartlezer, meldt persbureau Bloomberg op basis van eigen bronnen.

Door van elke iPhone een mogelijke betaalterminal te maken, gaat Apple de concurrentie aan met bedrijven als Square die draagbare apparaatjes verkopen waarmee ondernemers contactloze betalingen vanaf smartphones kunnen ontvangen.

Apple zou al sinds 2020 werken aan de nieuwe functie, nadat het de startup Mobeewave overnam voor zo'n 100 miljoen dollar. Voordat Mobeewave door Apple werd gekocht, werkte de technologie van de startup al op Samsung-apparaten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Van iPhone 14 tot een AR-bril: waar komt Apple mee in 2022?

Apple Pay

Apple gebruikt de NFC-chip in de iPhone en de Apple Watch al langer voor zijn betaaldienst Apple Pay, dat inmiddels door alle grote Nederlandse banken wordt ondersteund. Of de nieuwe functie om betalingen van creditcards en bankpassen te ontvangen een onderdeel wordt van Apple Pay is volgens Bloomberg nog niet duidelijk.

Apple kan de nieuwe functie uitrollen via een software-update. Het zou onderdeel zijn van de aanstaande update iOS 15.4, die later dit voorjaar wordt verwacht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'iPhone SE krijgt groter scherm in 2023'

Apple Card

Apple heeft in de VS sinds 2019 een eigen creditcard, de Apple Card, die niet in Nederland beschikbaar is. Het bedrijf zou ook werken aan een dienst voor Apple Pay waarmee mensen producten in termijnen kunnen afbetalen.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van