Ga naar de inhoud
Contactverbod

Stalker valt Apple-ceo Tim Cook al ruim een jaar lastig

Apple-topman Tim Cook wordt al ruim een jaar lastiggevallen door een vrouw en Apple heeft een contactverbod tegen haar aangevraagd en gekregen.

Dat staat in rechtbankdocumenten van de Santa Clara Superior Court waar de krant The Mercury News over schrijft.

De vrouw begon eind 2020 met Twitterberichtjes waarin ze beweerde dat ze Cooks echtgenote was. Ook zou Cook de vader van haar tweeling zijn en maakte ze een Twitteraccount aan waarin ze haar eigen achternaam veranderd had in Cook.

Tussen eind oktober 2020 en half november datzelfde jaar mailde de vrouw Cook ruim tweehonderd keer. Volgens Apples aanvraag werd de toon van die e-mails snel bedreigender en beangstigender. Zo stuurde ze onder meer foto's van een vuurwapen dat ze had gekocht.

Bedrijven met aanstootgevende namen

Tegelijkertijd registreerde ze allerlei bedrijven in New York, Californië en haar thuisstaat Virginia met vaak aanstootgevende namen. Daarbij gaf ze Cook op als bestuurder of anderszins betrokken bij de ondernemingen met Cooks thuisadres of het adres van het hoofdkantoor van Apple. Cook heeft geprobeerd om die ondernemingen op te laten heffen, maar dat is nog niet in alle gevallen gelukt.

Apple-ceo
Lees ook
Apple-ceo Tim Cook verdiende 87 miljoen euro in 2021

Weggestuurd bij appartement

In oktober vorig jaar dook de vrouw op bij het appartement van Cook in Palo Alto. Daar werd ze weggestuurd door de bewaking.

In de maanden daarna bleef ze Cook mailen, onder meer met een verzoek om 500 miljoen dollar. Begin dit jaar kondigde ze op een nieuwe Twitteraccount aan dat Cook zelfmoord zou plegen en claimde ze dat hij hiv zou hebben.

Het contactverbod dat de vrouw kreeg opgelegd geldt niet alleen voor haar contact met Cook maar ook met alle medewerkers van Apple.

Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter