Ga naar de inhoud
Elektrische auto's

Elektrisch Volkswagen-busje ID. Buzz duikt al op in het openbaar

De opvolger van het iconische Volkswagen T1-busje rijdt deze week al rond op de Europese wegen. De ID. Buzz, die in maart officieel wordt onthuld, is onder andere gespot in Spanje en Noorwegen.

Afgelopen week kondigde Volkswagen op Twitter al aan dat twee prototypes van de langverwachte ID. Buzz op weg waren naar Spanje voor een evenement voor journalisten. De elektrische busjes zijn goed op hun bestemming aangekomen, blijkt uit meerdere foto’s en filmpjes. Media en liefhebbers konden de busjes, die al in 2017 werden aangekondigd, voor het eerst bekijken.

Volgens beschrijvingen en foto’s van fans die het interieur van de ID. Buzz hebben kunnen bekijken lijkt het sterk op het interieur van Volkswagens andere elektrische modellen. De ID. Buzz is uitgerust met hetzelfde infotainmentsysteem en dashboard als de ID.3 en ID.4. Dat is goed nieuws, want hoe meer de productie van onderdelen opgeschaald kan worden, hoe goedkoper de prijs van de wagens uiteindelijk zal zijn.

Maar er zijn ook grote verschillen met de andere elektrische Volkswagens. Zo valt vooral op hoe hoog de stoelen en andere interieurelementen zijn. Dat doet direct denken aan het originele T1-busje. Ook de grote ruiten vallen op. Veel andere delen waren nog afgedekt.

Ook gespot in Noorwegen

De Noorse YouTuber Bjørn Nyland heeft de ID. Buzz in Noorwegen ook al tot in detail kunnen filmen. Het VW-busje stond daar onverwacht bij een laadstation, waarna de autorecensent de wagen van kop tot teen analyseerde.

Uit het filmpje kan afgeleid worden dat het busje ongeveer even groot zal zijn als de huidige Volkswagen Multivan. De ID.Buzz heeft waarschijnlijk tot zeven zitplaatsen, wat overeenkomt met Volkswagens conceptcar uit 2017. Ook bij de Noorse wagen was het interieur afgedekt.

Auto-test:
Kijk ook:
Auto-test: elektrische Cupra verslaat Volkswagen ID.3

Mogelijk meerdere modellen

Toen de twee ID. Buzz-prototypes vorige week uit de fabriek in Hannover vertrokken leek het erop dat het om twee verschillende modellen ging. Fans met scherpe ogen spotten dat een van de twee busjes aan beide kanten schuifdeuren had, terwijl de andere dat enkel aan de rechterkant leek te hebben. Daardoor wordt verwacht dat de Buzz zowel een passagiersmodel als een bestelwagenmodel krijgt, maar Volkswagen heeft dat nog niet officieel aangekondigd.

De ID.Buzz zou verschijnen in een versie met vierwielaandrijving en een accucapaciteit van 111 kWh en elektromotoren die samen goed zijn voor 369 pk. Daarnaast zou er een versie met achterwielaandrijving en een kleinere accu komen.

Volkswagen
Lees ook
Volkswagen gaat zelfrijdende bestelbusjes testen

Presentatie in maart

De ID. Buzz wordt op 9 maart officieel gepresenteerd. Dat tweette Volkswagen-baas Herbert Diess onlangs. Dan moet ook bekend worden wat de verschillende versies van het elektrische busje gaan kosten.

Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter