Elektrische auto's

Bentley wil elektrische auto uitbrengen in 2025

26 januari 2022 14:10 Aangepast: 26 januari 2022 19:17

De Britse autofabrikant Bentley wil binnen drie jaar beginnen met de productie van elektrische auto's. Het plan maakt deel uit van Bentleys ambitieuze doel om volledig CO2-neutraal te worden tegen 2030. 

Vanochtend kondigde Bentley in een persbericht aan dat de eerste elektrische Bentley-auto's in 2025 van de band zullen rollen in de fabriek in het Engelse Crewe. In de jaren erop zullen nog meer elektrische modellen volgen.

Bentley kondigde eerder al aan dat alle Bentley-auto's vanaf 2023 ook als hybridemodellen beschikbaar zullen zijn. Vanaf 2026 wil Bentley zelfs alleen nog maar hybrides en elektrische auto’s aanbieden. 

3 miljard

Het plan om elektrische Bentleys te produceren maakt deel uit van een investering van bijna 3 miljard euro die het bedrijf wil doen in het komende decennium. Die investering moet ervoor zorgen dat de zogenaamde ‘Beyond100’-doelen bereikt zullen worden. ‘Beyond100’ is het plan van Bentley om tegen 2030 volledig elektrisch en CO2-neutraal te worden. De strategie dankt haar naam aan Bentleys honderdste verjaardag, die in 2019 werd gevierd.

Het besluit van de Volkswagen Group, eigenaar van Bentley, is behalve goed nieuws voor de vierduizend medewerkers ook een opsteker voor de Britse regering. Die zette zich de afgelopen jaren in om de productielocatie te behouden, nadat het voortbestaan door Brexit werd bedreigd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Elektrische Mercedes-Benz haalt 1000 kilometer op enkele lading

Luxemerken ook over op elektrisch

Bentley is niet het enige luxemerk dat zichzelf in het elektrische tijdperk opnieuw moet uitvinden. Ook de Britse concurrent Aston Martin begint stilaan stapjes te nemen richting elektrificatie.

Merken zoals Ferrari en Lamborghini doen ook mee. Ferrari lanceerde in 2019 al zijn eerste hybridemodel. Vorig jaar kondigde het Italiaanse merk al aan dat het tegen het midden van het decennium ook een eerste elektrische wagen op de markt wil brengen. Ook Ferrari’s tegenpool Lamborghini wil vanaf 2024 enkel nog hybrides aanbieden. De stap naar volledige elektrificatie wordt een paar jaar later gezet.

Elk Europees automerk is momenteel bezig met een overgang naar een elektrisch wagenpark om de ambitieuze klimaatdoelstellingen te halen. Volgens het klimaatakkoord dat in 2019 werd gesloten moeten alle nieuwe auto’s in Nederland vanaf 2030 elektrisch zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Sony wil eigen elektrische auto's op de markt brengen

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van