Ga naar de inhoud
Wordle-spoilers

Twitter verwijdert bot die antwoorden Wordle verklapte

Wordle Beeld © Getty

​​​​​​​Twitter heeft een bot verwijderd die de antwoorden voor het populaire online woordspel Wordle automatisch tweette.

De bot postte de antwoorden van Wordle ook rechtstreeks als replies bij tweets van spelers die hun resultaten hadden gedeeld. De bot, genaamd Wordlinator, is intussen offline gehaald.

Wordlinator antwoordde op tweets van spelers met de oplossing van de Wordle van de volgende dag. Bovendien werd er nog een beledigend bericht bij de geautomatiseerde tweets geplaatst. De spoilers leken ook erg accuraat te zijn, omdat de antwoorden in de code van het spel heel makkelijk toegankelijk bleken te zijn.

Wordle is ontstaan als een privéproject van software-ontwikkelaar Josh Wardle. Hij bouwde het spel voor zijn partner, die een fan is van woordspelletjes. Josh Wardle wil zelf niets verdienen aan het spel.

Student
Lees ook:
Student maakt Nederlandse versie hitspel Wordle: 'In één dag gemaakt'

Woord van 5 letters raden

Wordle is een simpel waarbij je een woord van vijf letters moet raden in maximaal zes beurten. Het antwoord is voor iedereen hetzelfde en verandert elke dag.

Nadat Wardle het spel in oktober openbaar maakte, nam het heel snel toe in populariteit, mede door een feature die spelers toeliet om hun resultaat te delen op sociale media zonder het woord van de dag te verklappen. Volgens een onderzoek door het databedrijf Morning Consult speelt 14 procent van alle Amerikanen het spel momenteel.

Namaakversies

Wordlinator is overigens niet de eerste keer dat het populaire spel wordt misbruikt. Nadat het spel begin januari heel populair werd, doken allerlei namaakversies op als apps in de appwinkels van Apple en Google. De nep-Wordles veranderden vaak niet eens de naam van het spel. Veel namaakversies zijn inmiddels uit de appstores verwijderd.

Een Nederlandse student bouwde ook een Nederlandstalige versie van Wordle, genaamd Woordle.

Apple
Lees ook:
Apple verwijdert nepversies populaire game Wordle uit App Store
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl