Netflix

Aanwas nieuwe abonnees Netflix valt tegen

21 januari 2022 07:33 Aangepast: 21 januari 2022 07:57

Streamingdienst Netflix heeft in het vierde kwartaal minder nieuwe abonnees binnengehaald dan Amerikaanse beursanalisten hadden verwacht. Het aantal nieuwe klanten bedroeg 8,3 miljoen. Kenners gingen ervan uit dat Netflix zou uitkomen op 8,4 miljoen nieuwe abonnees. Wereldwijd heeft de dienst nu 221,8 miljoen abonnees.

In het derde kwartaal had de streamingdienst nog veel succes met de Zuid-Koreaanse thrillerserie Squid Game en het bedrijf kwam in de afgelopen periode met een hoop nieuwe series en films naar buiten.

Naast het minder dan verwachte aantal abonnees was er nog meer tegenvallend nieuws. Netflix gaf aan voor het eerste kwartaal van dit jaar een groei van 2,5 miljoen nieuwe klanten te verwachten. Beursanalisten hadden op meer gerekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Korea is hot: Netflix komt met 25 nieuwe Koreaanse titels

Prijsverhogingen

Mogelijk hebben prijsverhogingen voor abonnementen de populariteit van Netflix ondermijnd. Het bedrijf maakte abonnementen onlangs duurder in de Verenigde Staten en Canada, maar deed dat het afgelopen najaar onder andere al in Nederland, Duitsland en Oostenrijk.

Aan de andere kant krijgt Netflix steeds meer concurrentie. Disney, Amazon en HBO worden steeds succesvoller.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De series waar we dit jaar naar uitkijken

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van