NFT

Twitter laat iOS-gebruikers NFT's officieel als profielfoto gebruiken

20 januari 2022 21:00 Aangepast: 20 januari 2022 21:20
Beeld © Twitter

Abonnees van Twitter Blue kunnen vanaf nu hun gekochte NFT’s officieel als profielfoto gebruiken. Twitter voegt een authenticatiedienst toe.

Voorlopig is de functie alleen nog in de iOS-app te gebruiken, schrijft Twitter Blue. Je moet je inschrijven via de testomgeving van Twitter Labs.

Je kunt een non-fungible token (NFT) als profielfoto toevoegen via dezelfde weg als een gewone profielfoto. Je vindt daar nu ook de optie ‘Kies NFT’.

Miniatuurvoorbeeld
Concurrentie

'Facebook en Instagram gaan handel in NFT's ondersteunen'

Via de cryptowallet

Vervolgens moet je een cryptowallet (portemonnee) toevoegen. Heb je in die wallet ook een NFT zitten, dan verschijnt die als optie. De NFT wordt als zeshoekige afbeelding op de plek van je profielfoto geplaatst.

Door op de afbeelding te klikken, krijg je informatie te zien over de maker en eigenaar van het token. Ook andere informatie over het token kan worden getoond, zoals een beschrijving.

Digitaal eigendomsbewijs

Een NFT is een soort digitaal eigendomsbewijs dat bij een afbeelding of ander digitaal object hoort. Twitter beloofde in September al om het mogelijk te maken je NFT als officieel goedgekeurde profielfoto te gebruiken.

Liefhebbers van NFT’s gebruiken al langer het plaatje dat bij hun NFT-bewijs hoort als profielfoto. Het was echter niet mogelijk om deze op echtheid te controleren, omdat de daadwerkelijke NFT er niet aan verbonden zat.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van