Ga naar de inhoud
Instagram Subscriptions

Instagram test abonneren op influencers

Beeld © Instagram

Instagram test vanaf vandaag betaalde abonnementen. Instagram-influencers en contentmakers kunnen deze abonnementen aanbieden aan hun volgers in ruil voor toegang tot extra livesteams en andere content.

Facebook, een zusterbedrijf van Instagram, bood al langer dergelijke abonnementen aan. Sowieso zijn dit soort 'fanabonnementen' in opkomst op sociale media, waarbij onder andere ook Twitter onderzoek doet naar de mogelijkheden onder de naam Super Follows of 'super volgers'.

Instagram biedt een tiental groep influencers voorlopig de kans om abonnementen aan te bieden, schrijft het platform nu in een persbericht. Ze kunnen zelf aangeven hoe duur een abonnement op hun Instagram-account wordt.

Vervolgens kunnen ze exclusieve Instagram Live-uitzendingen en Stories voor hun abonnees maken. Elke abonnee krijgt bovendien een speciale badge naast zijn naam bij opmerkingen, zodat de influencer weet dat deze gebruiker betaalt voor toegang.

Twitter
Concurrent
Twitter komt met functie 'super volgers': betalen voor exclusieve tweets

Voorlopig geen commissie

Voorlopig kunnen dus alleen een tiental Instagram-influencers in de Verenigde Staten de functie testen. Maar het platform belooft deze test de komende maanden verder uit te breiden naar andere gebruikers.

Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, is van plan om tot 2023 geen commissie te vragen over de abonnementskosten bij zowel Facebook als Instagram. Al het geld gaat dus naar de influencer zelf. De komende maanden zal Meta ook meer gaan investeren in contentmakers op Facebook.

Instagram-gebruikers die willen zien hoe het werkt, kunnen voorlopig terecht bij de accounts @alanchikinchow, @sedona._, @alizakelly, @kelseylynncook, @elliottnorris, @jordanchiles, @jackjerry, @bunnymichael, @donalleniii en @lonnieiiv.
 

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl