Gamegigant

'Activision ontslaat weer tientallen medewerkers om wangedrag'

17 januari 2022 18:52 Aangepast: 17 januari 2022 19:04
Medewerkers van Blizzard demonstreren tegen seksueel wangedrag op de werkvloer, juli 2021. Beeld © Getty

Gamebedrijf Activision Blizzard heeft sinds afgelopen zomer tientallen medewerkers ontslagen en nog eens zo'n veertig bestraft om grensoverschrijdend gedrag.

Daarmee heeft het bedrijf actie ondernomen tegen eerdere beschuldigingen van seksuele intimidatie en andere misdragingen bij het bedrijf, meldt The Wall Street Journal. De zakenkrant baseert zich onder meer op ingewijden.

Voor de feestdagen was het bedrijf al van plan om met deze berichtgeving naar buiten te komen, maar topman Bobby Kotick hield dat tegen, omdat het de problemen binnen het bedrijf groter zouden kunnen laten lijken dan al bekend was, zeggen de ingewijden.

Activision Blizzard, bekend van games als World of Warcraft en Call of Duty, onderneemt actie na toegenomen druk van aandeelhouders, werknemers en zakenpartners die willen dat het bedrijf meer verantwoordelijkheid neemt voor misstanden op de werkvloer.

700 meldingen

Volgens het overzicht van de personeelsmaatregelen hebben medewerkers sinds juli 2021 zo'n 700 meldingen gemaakt van misdragingen en andere kwesties. Soms gaat het over dezelfde incidenten. Volgens een woordvoerster van het bedrijf zijn 37 mensen ontslagen en 44 bestraft. Ze betwistte het getal van de 700 meldingen.

Medewerkers hebben zich onder meer uitgesproken op sociale media en de meldingen gingen veelal over kleine zorgen op de werkvloer, valt te lezen in een verklaring. Slechts een klein aantal betrof mogelijk serieuze beweringen, die het bedrijf heeft onderzocht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Baas Activision stopte klachten over wangedrag in doofpot'

Ontslag topman geëist

Activision ligt al langer onder vuur vanwege de problemen met seksisme en wangedrag, ook over gevallen waarin Kotick zelf wordt beschuldigd. Het bedrijf blijft de beschuldigingen tegen Kotick ontkennen.

Eerder eiste een groep van zo'n 150 medewerkers het ontslag van Kotick, omdat hij al jarenlang op de hoogte zou zijn geweest van beschuldigingen van seksuele intimidatie bij het bedrijf.

In oktober heeft de gameproducent nog meer dan twintig medewerkers ontslagen na beschuldigingen van seksuele intimidatie en discriminatie op de werkplek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Gamereus Activision Blizzard schikt zaak over misbruikclaims

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van