Ga naar de inhoud
Dogecoin

Dogecoin schiet weer omhoog na tweet Elon Musk

Tesla accepteert dogecoin Beeld © Getty

De waarde van cryptomunt dogecoin is vrijdag fors gestegen. De stijging volgde nadat Tesla-ceo Elon Musk op Twitter aankondigde dat Tesla vanaf nu dogecoin accepteert als betaalmiddel voor merchandising.

Musk maakte bekend dat het voortaan mogelijk is om met dogecoin fanartikelen te kopen van Tesla, zoals kleding en miniatuurautootjes.

Vorige maand maakte Musk al bekend dat er werd getest met het accepteren van dogecoin als betaalmiddel voor bepaalde producten. Daarop reageerde de koers van de digitale munt ook al sterk.

In reactie op de nieuwste tweet van Musk is de waarde van dogecoin ruim 17 procent gestegen in de afgelopen 24 uur tot meer dan 0,19 dollar. Andere cryptomunten zoals bitcoin en ether bleven relatief vlak.

Bright
Lees ook
Bright 25 van 2021: Elon Musk vs. Jeff Bezos

Dogecoin

De cryptomunt dogecoin is vernoemd naar de doge-meme uit 2013, waarbij een plaatje van een shiba inu, een hond van een Japans ras, wordt voorzien van grappig bedoelde teksten die bewust grammaticaal niet kloppen. Ook worden de teksten in een lettertype geschreven dat alom wordt gehaat. Dogecoin wordt al tijden gepromoot door Musk.

In 2018 raakte de miljardair in opspraak na een tweet waarin hij ten onrechte beweerde dat Tesla van de beurs zou worden gehaald. Het bericht, waarin hij bovendien stelde dat de financiering rond was, leverde hem een boete bij beurswaakhond SEC op wegens misleiding van beleggers. Ook moest hij zijn functie als voorzitter van Tesla opgeven.

Tesla
Lees ook
Tesla accepteert dogecoin als betaalmiddel fanartikelen
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl