PC-verkoop

Computerverkoop fors omhoog: Apple boekte grootste groei in 2021

12 januari 2022 15:26

De wereldwijde verkoop van computers is vorig jaar weer flink gestegen vanwege de sterke vraag door het vele thuiswerken en thuisonderwijs. Lenovo blijft marktleider, Apple boekte in 2021 de grootste groei.

Vorig jaar zijn 341 miljoen computers verscheept, een toename van 15 procent ten opzichte van 2020 en een stijging van 27 procent vergeleken met 2019. Dat meldt onderzoeksbureau Canalys. Het cijfer van 2021 was het hoogste sinds 2012.

De totale omzet uit de computerverkoop bedroeg vorig jaar volgens Canalys meer dan 250 miljard dollar, dat was een jaar eerder 220 miljard dollar.

Lenovo aan kop

Lenovo was in 2021 weer de koploper met een marktaandeel van 24 procent, gevolgd door HP (22 procent), Dell (17 procent), Apple (9 procent) en Acer (7 procent). 

Apple boekte over het hele jaar de grootste groei (28 procent), gevolgd door Acer (22 procent).

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

ASUS toont laptop met vouwbaar oled-scherm van 17 inch

Enorme vraag

"Dat de markt een dubbelcijferige groei laat zien na een al indrukwekkend 2020, ondanks de leveringsproblemen, spreekt boekdelen over hoe sterk de vraag naar computers was", aldus een analist van Canalys.

Voor dit jaar rekent het onderzoeksbureau op verdere groei van de afzet van computers.  Het onderzoeksbureau verwacht dat consumenten dit jaar vooral meer zullen uitgeven aan high-end computers, monitoren, accessoires en andere gadgets die helpen bij het thuiswerken.  

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van