Ga naar de inhoud
'In de toekomst'

Spotify belooft na elf maanden stilte weer een HiFi-abonnement

Beeld © Getty

Spotify beloofde begin 2021 de komst van een HiFi-abonnement met hogere geluidskwaliteit. Veel concurrenten bieden dat inmiddels al, Spotify laat het vooralsnog bij het herhalen van zijn belofte.

Spotify kondigde in februari 2021 de komst van Spotify HiFi aan: een abonnement met zeer hoge, zogenoemde lossless kwaliteit. Daarbij is de muziek niet verkleind voor makkelijker streamen en zijn nummers bijvoorbeeld 50 in plaats van 3 megabyte. Op kwalitatieve speakers of koptelefoons is dan meer diepte en detail in de muziek te horen.

Muziekdienst Tidal bood destijds al muziek in die hoge kwaliteit, Apple Music en Amazon Music volgden in juni vorig jaar. Rond Spotify HiFi bleef het lange tijd stil en de functie verscheen ondanks de belofte niet in 2021. Nu geeft Spotify eindelijk een teken van leven, al lijkt het verschijnen van HiFi nog steeds niet dichtbij.

Spotify
Lees ook:
Spotify komt met abonnement met betere geluidskwaliteit

Verschijnmoment nog steeds onduidelijk

"We weten dat audio van HiFi-kwaliteit belangrijk voor jullie is", schrijft een woordvoerder van Spotify na vragen van klanten. "Wij vinden dat ook, en we zijn verheugd om in de toekomst een Spotify HiFi-ervaring te leveren aan Premium-gebruikers. Maar we hebben nog geen details rond de timing te melden."

Het is dus nog niet duidelijk wanneer Spotify HiFi precies verschijnt, al laat Spotify nu wel doorschemeren dat de functie beschikbaar komt voor Premium-gebruikers met een betaald abonnement. Dat geldt ook al voor de bestaande optie voor muziek in hogere 320kbps-kwaliteit: die is er ook alleen voor betalende gebruikers.

Apple
Lees ook:
Apple Music nu te luisteren in Dolby Atmos en lossless-kwaliteit

Durft Spotify nog extra geld te vragen?

Spotify test zijn HiFi-optie al sinds 2017 onder kleine groepen testgebruikers. Eerder leek het de bedoeling om een apart, mogelijk duurder abonnement te introduceren met Lossless-muziek. Die kans lijkt verkeken nu Apple en Amazon de muziek in hogere kwaliteit zonder meerprijs beschikbaar stellen aan abonnees.

Tidal verlaagde op zijn beurt de prijs voor zijn HiFi-abonnement naar 10 euro per maand, dezelfde prijs die Apple en Amazon ook vragen. Tidal heeft wel nog een duurder HiFi Plus-abonnement met een nog hogere geluidskwaliteit en waar ruimtelijke muziekformaten zoals Sony 360 Reality en Dolby Atmos bij zitten. Bij Apple Music is Dolby Atmos ook zonder meerprijs bij het normale abonnement inbegrepen.

'Nieuwe
Lees ook
'Nieuwe AirPods Pro ondersteunt muziek in hogere audiokwaliteit'

Meer over ruimtelijk geluid:

13:49
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl