Techbeurs CES 2022

Deze lamp meet je hartslag, slaap en of je valt

06 januari 2022 11:33

Fabrikant Sengled komt met een slimme lamp die met een radartechniek je lichaamstemperatuur, hartslag en slaap kan meten. Ook moet de lamp alarm kunnen slaan als er iemand valt.

Sengled heeft de nieuwe slimme lamp met gezondheidsmetingen aangekondigd op de techbeurs CES 2022 in Las Vegas. De lamp gebruikt de FMCW-radartechniek voor het meten van de hartslag, lichaamstemperatuur en andere vitale functies van de personen in de kamer. Ook kan de lamp het slaapgedrag bijhouden. 

De lamp werkt via wifi en bluetooth, waardoor er geen aparte hub nodig is. Bij gebruik van meerdere lampen in een mesh-netwerk is het mogelijk om automatisch te detecteren of iemand is gevallen. Welke actie de lamp na zo'n valdetectie precies kan ondernemen, is nog niet bekend. Het ligt voor de hand dat dan hulpdiensten of contactpersonen worden ingeseind.

Het product komt dit najaar op de markt. De prijzen worden later onthuld.

Miniatuurvoorbeeld
Meer over CES 2022

Techbeurs CES: spannend nieuws van Sony en Samsung?

De Sengled-lampen die via wifi werken ondersteunen Google Home, Samsung SmartThings en Amazon Alexa. Alleen de Sengled-lampen die de draadloze standaard Zigbee ondersteunen werken ook samen met Apple HomeKit, wat dus niet geldt voor de slimme lamp met gezondheidmetingen.

Sengled gaat ook ondersteuning bieden voor Matter, de nieuwe smart home-standaard waarmee uiteindelijk apparaten van veel grote merken goed met elkaar moeten kunnen samenwerken.

Miniatuurvoorbeeld
Luister ook

Podcast: slimme lampen voor spotprijzen

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van