Ga naar de inhoud
Gooien met koptelefoons

Bose stopt als sponsor Mercedes Formule 1-team

Audiomerk Bose stopt na zeven jaar als sponsor van het Formule 1-team van Mercedes. Onlangs kreeg Bose nog veel extra aandacht toen teambaas Toto Wolff na een actie van Max Verstappen uit woede een koptelefoon van het merk kapotsmeet.

Mercedes-teambaas Toto Wolff staat erom bekend dat hij regelmatig in woede uitbarst tijdens Formule 1-races. Tijdens de Grand Prix van Saoedi Arabië sloegen onlangs bij de Duitser de stoppen compleet door toen de 'miscommunicatie' tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton leidde tot een botsing.

Schreeuwend smeet Toto zijn Bose-headset kapot op zijn bureau. Het werd een iconisch Formule 1-moment dat wereldwijd viral ging. Mercedes plaatste er zelf ook video's over op sociale media.

Dat leverde Bose de extra aandacht van miljoenen mensen wereldwijd op. Het audiomerk heeft desondanks volgens F1-sites besloten te stoppen als sponsor van Mercedes F1.

Olav
Lees ook
Olav Mol komt met app voor live commentaar bij Formule 1

Bose leverde onder meer audio-apparatuur die het Formule 1-team in de garage gebruikte. De fabrikant was sinds 2015 verbonden aan Mercedes F1. Naast Bose besloot ook printermerk Epson te stoppen met de samenwerking met Mercedes.

Ferrari
Lees ook
Ferrari komt met NFT's rond Formule 1
Bright blok

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook