Techbeurs CES 2022

Slimme halsband voor honden heeft hartslagmeter en gps-tracking

04 januari 2022 12:24 Aangepast: 04 januari 2022 15:55
Beeld © Invoxia

Invoxia, een fabrikant van GPS-trackers, heeft een nieuwe GPS-halsband voor honden gemaakt. Die halsband kan met sensoren ook de fysieke gesteldheid van de hond in kaart brengen.

Er bestaan al langer GPS-halsbanden voor honden, en zelfs halsbanden die de activiteit van honden in kaart brengen met simpele sensoren. Invoxia gaat een stap verder met een halsband waar kleine radarsensoren in zitten. Die sensoren kunnen de ademhaling en hartslag van honden "naadloos en op een niet-invasieve manier" meten. Normaal gesproken zouden daar elektroden voor de hond geplakt moeten worden.

De halsband kan de baasjes van honden waarschuwen voor veranderingen in de fysieke waarden die kunnen wijzen op een medisch probleem. Daarnaast worden alle dagelijkse activiteiten door de halsband bijgehouden: wandelen, rennen, krabben, eten, drinken, blaffen en rusten.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Getest: slimme gadgets voor je kat of hond

Hoeft niet strak om de nek

De radarsensoren in de halsband zijn volgens Invoxia ideaal omdat ze door allerlei soorten dunne en dikke vacht heen kunnen meten. Daardoor hoeft de slimme halsband ook niet strak om de nek van de hond te zitten, maar kan die er losjes om hangen.

Eén nadeel: de halsband is er nu in één uitvoering voor middelgrote tot grote honden, maar niet voor de kleinere viervoeter.

Slimme software

De halsband is op techbeurs CES onthuld en bevat zelflerende kunstmatige intelligentie die is ontwikkeld in samenwerking met cardiologen voor dieren. Die kunstmatige intelligentie leert de basiswaarden van de hond kennen, en kan het baasje via de app wijzen op afwijkende data. Door gebrek aan bestaande data kan de halsband nog geen rekening houden met het ras van de hond en eventuele verhoogde risico's. Dankzij de GPS-module kunnen baasjes ook zien waar hun hond precies is.

De Invoxia Smart Collar is vanaf de zomer te koop voor 99 euro. Wie de GPS-functies van de riem wil gebruiken, betaalt nog eens 12,99 euro per maand voor een abonnement.

Miniatuurvoorbeeld
Meer nieuws van CES 2022

Techbeurs CES 2022

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van