Techbeurs CES 2022

Nieuwe afstandsbediening Samsung is nooit leeg: opladen via radiogolven

03 januari 2022 14:18

Samsung levert bij zijn nieuwe tv's een verbeterde afstandsbediening die nooit leeg zou raken. De Eco Remote laadt zichzelf behalve via een zonnecel op door energie te halen uit radiogolven.

De nieuwe afstandsbediening van Samsung, genaamd Eco Remote, wekt energie op uit de bestaande radiogolven van routers, zoals van wifi. Hoeveel energie de afstandsbediening uit de radiogolven kan halen, heeft Samsung nog niet gezegd. Maar er zijn slechts zeer kleine hoeveelheden stroom nodig, omdat dit constant op de achtergrond kan werken.

Een soortgelijke techniek wordt ook toegepast in RFID-tags en elektronische implantaten. De Eco Remote werkt niet op batterijen maar heeft een kleine ingebouwde accu. Die is ook via een zonnecel aan de achterkant op te laden. Via usb-c is sneller laden mogelijk. 

Samsung levert de vernieuwde Eco Remote bij alle tv-modellen van dit jaar, in een witte of zwarte uitvoering.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Samsung verkocht dit jaar vier keer meer vouwtelefoons dan in 2020

Microled-tv's en design-tv's met mat scherm

Samsung onthulde vandaag in aanloop naar de techbeurs CES ook nieuwe tv's, waaronder nieuwe modellen met de schermtechniek microled. Die micro-led-tv's verschijnen in drie formaten: 89, 101 en 110 inch. Het kleinste formaat was er vorig jaar nog niet.

Microled is een alternatief voor oled, maar dan zonder de nadelen zoals inbranders en achteruitgaande beeldkwaliteit. De productiekosten van microled zijn nog hoog, waardoor dit de duurste tv's van Samsung zijn. De nieuwe tv's gaan ook Dolby Atmos ondersteunen en kunnen 4K-beelden tonen op 120 fps van vier bronnen tegelijk.

Samsung komt ook met vernieuwde versies van zijn design-tv's The Frame, Serif en de draaibare Sero, die voortaan matte schermen krijgen die minder spiegelen.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van