Alsnog grootste Nederlandse delegatie

Meer Nederlandse bedrijven haken af voor grote techbeurs CES

03 januari 2022 11:55
Sabine Stuiver en Arthur Valkieser tijdens de CES 2020

Vijftien Nederlandse bedrijven hebben afgezegd voor de grote techbeurs Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas later deze week.

Met de 55 startups die wel gaan is het voor Nederland alsnog de grootste afvaardiging van de afgelopen jaren, stelt het ministerie van Economische Zaken.

Eerder zegden onder andere Amazon, Google, Lenovo, Intel en Facebook-moederbedrijf Meta al af voor de grootste techbeurs ter wereld vanwege zorgen over de omikronvariant van het coronavirus. Ook Philips had al gezegd niet te gaan.

Bedrijven kunnen er zelf voor kiezen af te reizen, maar het ministerie annuleerde zijn officiële delegatie al eerder vanwege omikron. Tijdens een eerdere editie ging bijvoorbeeld een staatssecretaris mee naar de beurs, wat nu niet zo is. Ook gaan aanvullende Nederlandse presentaties en evenementen niet door.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Techbeurs CES gaat door, maar duurt een dag korter

Grootste techbeurs

Een deel van het programma is online te volgen. Ook besloot de organisatie van de CES het fysieke programma een dag in te korten uit veiligheidsoverwegingen. Het evenement begint op woensdag 5 januari en duurt tot en met vrijdag 7 januari.

De CES was er voor het eerst in 1967. Bekende innovaties die er ooit werden onthuld zijn de videorecorder, de cd-speler, hd-televisie, de spelcomputer Xbox en de blu-ray-dvd. De editie van 2019 trok nog 200.000 bezoekers. Vorig jaar vond het event online plaats.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van