Ga naar de inhoud
Jerusalem Post

Website Israëlische krant plat door actie pro-Iraanse hackers

Deze foto plaatsen de hackers op de voorpagina van The Jerusalem Post. Beeld © Schermafbeelding / The Jerusalem Post

De website van The Jerusalem Post, een toonaangevende Israëlische krant, is vanochtend enkele uren gekaapt door pro-Iraanse hackers. Wie de pagina probeerde te bezoeken, zag geen nieuwsartikelen, maar een foto van een hand met een rode ring van waaruit een raket werd gelanceerd. Daaronder stond: 'Wij zijn dichterbij dan je denkt'.

Inmiddels werkt de website van The Jerusalem Post weer. De krant schrijft dat de website vanochtend vroeg door Iraniërs of aanhangers van het Iraanse regime is gehackt.

Zij deden dat precies twee jaar na de aanslag op generaal Qassem Soleimani. Deze populaire Iraanse militair kwam op 3 januari 2020 om het leven bij Amerikaanse bombardementen in Irak.

Rode ring

Soleimani stond erom bekend een rode ring te dragen. De foto die op de voorpagina van The Jerusalem Post verscheen is daarom een verwijzing naar zijn dood, schrijft de Israëlische krant.

Omgekomen
Lees ook:
Omgekomen bij bombardement VS: wie was generaal Qassem Soleimani?

De tekst 'wij zijn dichterbij dan je denkt' verscheen zowel in het Hebreeuws als in het Engels op de website van de krant. Het is onduidelijk van waaruit de hackers werkten, schrijft The Jerusalem Post.

Het Twitter-account van de Israëlische krant Maariv leek vanochtend vroeg ook even gehackt te zijn. Dezelfde foto die op de voorpagina van de Jerusalem Post staat, werd door het account verspreid. Inmiddels functioneert ook het account van Maariv weer en is de foto verwijderd.

Eerder gehackt

Vorig voorjaar werd The Jerusalem Post ook al eens gehackt door Iraanse hackers. Toen verscheen een illustratie van de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu op de voorpagina. De stad Tel Aviv stond in lichterlaaie, terwijl Netanyahu richting een reddingsboei zwom. "Maak je klaar voor een verrassing", stond er als onderschrift bij.

Israël
Lees ook:
Israël haalt 70 landen van exportlijst voor cyberveiligheidssoftware