Anonieme melding

Datalek patiëntgegevens bij Máxima Medisch Centrum

31 december 2021 22:22 Aangepast: 01 januari 2022 18:21
Het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven. Beeld © ANP

Máxima Medisch Centrum in Eindhoven meldt dat mogelijk vertrouwelijke gegevens van patiënten in verkeerde handen terecht zijn gekomen. De betrokken patiënten zijn meteen persoonlijk ingelicht, meldt het ziekenhuis op zijn website.

Daarnaast is het mogelijke datalek gemeld aan de Autoriteit Persoonsgegevens en aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Anonieme melder

Het Máxima MC zegt er door een anonieme melder op de hoogte van te zijn gebracht dat 'een overzicht met patiënteninformatie van een kleine groep patiënten in de handen van deze melder terecht is gekomen'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ziekenhuizen lekken bijna dagelijks patiëntgegevens

"Deze melder geeft aan dat hij/zij een overzicht heeft gevonden waarop vertrouwelijke gegevens staan van patiënten die gedurende een dienst op een afdeling in MMC lagen. Het is op dit moment nog niet duidelijk wie achter deze anonieme melding zit en hoe dit document in handen van de anonieme melder terecht is gekomen", aldus de verklaring op de website.

Privacy patiënten

Het Máxima MC zegt dat de bescherming van de privacy van zijn patiënten de hoogste prioriteit heeft en stelt een onderzoek in.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore