Berichten

Telegram voegt vertaalknop, reacties en spoilertag toe

30 december 2021 21:28 Aangepast: 30 december 2021 21:32
Beeld © Telegram

Berichtenapp Telegram voegt reacties en spoiler tags toe aan zijn app. Ook kan je vanaf nu berichten vertalen.

De nieuwe update werd vandaag aangekondigd door Telegram. De reacties lijken op die van iMessage. Door eenmaal op een bericht te klikken, open je een menu met verschillende bewegende emoji.

Zo is er een geanimeerd hartje, een poep-emoji en een vuurtje beschikbaar. Je kunt ook een standaard-reactie instellen, die meteen verschijnt als je tweemaal op een bericht drukt.

Reacties zijn altijd in privéchats te gebruiken. De beheerders van groepschats en kanalen kunnen zelf bepalen of reacties aan staan.

Miniatuurvoorbeeld
Eerder gelekt

Telegram maakt functie om spoilers te verbergen

Spoilerfunctie toegevoegd

Eerder lekte al uit dat Telegram een spoilerfunctie testte. Met deze functie kun je een deel van je bericht verstoppen, zodat mensen die alleen kunnen lezen als ze dat zelf willen.

Dergelijke spoilerfuncties zijn bedoeld om te voorkomen dat iemand bijvoorbeeld opeens belangrijke details uit een nieuwe film te lezen krijgt.

Berichten vertalen

Ten slotte voegt Telegram een vertaalfunctie toe aan de app. Als je 'Translate' aanzet in het instellingenmenu, krijg je vanaf dat moment een vertaalknop te zien als je op een bericht drukt. Je kan ook aangeven welke talen je zelf spreekt - Telegram verstopt dan de vertaalknop voor die talen. 

Volgens Telegram gaat het om 'alle talen die je maar kan bedenken'.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van