Populaire app

Dit jaar meer dan 100 miljoen Tikkies verstuurd (en dat is een record)

29 december 2021 00:18 Aangepast: 29 december 2021 09:51
Ter illustratie. Beeld © ANP

Betaaldienst Tikkie groeide in het afgelopen jaar tot recordgrootte. Er werden meer dan 100 miljoen Tikkies betaald. Volgens ABN AMRO, de bank achter de populaire app, ging het bij elkaar opgeteld om een bedrag van ruim 4,2 miljard euro. Dat is ongeveer 800 miljoen euro meer dan in 2020, en toen was ook al sprake van een record.

"Waar Tikkie in de beginjaren gericht was op betalingen tussen consumenten, wordt Tikkie nu ook zakelijk veel gebruikt", zegt Moreno Kensmil, die namens de bank betrokken is bij de applicatie. Afgelopen jaar groeide het bedrag aan zakelijk betaalde Tikkies met 70 procent naar 400 miljoen euro. Inmiddels gebruiken zo'n 20.000 bedrijven Tikkie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De vijf spelregels van... een Tikkie

Toch worden Tikkies nog steeds het meeste verstuurd om eten en boodschappen te verrekenen. Sinds de oprichting van Tikkie, ongeveer 5,5 jaar terug, is er alles bij elkaar al voor ruim 11 miljard euro aan Tikkies betaald.

Record in juni

De dag met de meeste Tikkies was dit jaar maandag 28 juni, met bijna 471.000 stuks. Ook de vrijdag daarvoor was het erg druk.

Mogelijk hangt dat samen met versoepelingen van de coronamaatregelen die in dat weekend werden doorgevoerd. Daarbij speelde het Nederlands elftal op 27 juni een belangrijke voetbalwedstrijd, wat ook de hoeveelheid Tikkies van mensen kan hebben aangejaagd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vier mannen vast na 'Tikkie-oplichting' honderden mensen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore