NFT

Ferrari komt met NFT's rond Formule 1

28 december 2021 09:09 Aangepast: 28 december 2021 10:26
Ferrari Beeld © ANP

Het Zwitserse Velas Network gaat de komende jaren digitale content maken voor autobouwer Ferrari.

Velas heeft een eigen cryptomunt en is een leverancier van blockchaintechnologie en non-fungible tokens (NFT). Met NFT's kan iemand aantoonbaar de eigenaar zijn van niet-tastbare, digitale producten.

Wat Velas precies gaat maken voor Ferrari is nog niet bekendgemaakt, maar het zou gaan om "exclusieve digitale content". Het blockchainbedrijf zou bijvoorbeeld digitale stickers kunnen maken voor auto's, of daarvoor digitale certificaten kunnen aanmaken.

Velas wordt in ieder geval partner van het Formule 1-team van Ferrari en hoofdsponsor van de Ferrari Esports Series, waarin spelers online tegen elkaar kunnen racen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Eerste sms ooit verkocht als NFT voor 107.000 euro

NFT's winnen aan populariteit. Eerder leverde de NFT van de eerste tweet van Twitter-oprichter Jack Dorsey op een veiling 2,9 miljoen dollar op. De eerste broncode voor het World Wide Web van Tim Berners-Lee leverde eerder 4,6 miljoen euro op.

In reactie op het nieuws is de waarde van de cryptomunt van Velas enorm gestegen. Volgens CoinMarketCap steeg de waarde met bijna een derde naar 0,30 euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van