Ga naar de inhoud
Tech

Spider-Man: No Way Home succesvolste film van 2021

Spider-Man: No Way Home Beeld © Sony Pictures

De nieuwe Spider-Man-film 'No Way Home' heeft binnen elf dagen wereldwijd meer dan 1 miljard dollar opgebracht. Het is daarmee wereldwijd de meest succesvolle bioscooptitel van 2021. Dat melden de Amerikaanse vakbladen.

Het is de derde film in de geschiedenis die deze mijlpaal binnen zo'n korte periode behaalt. Eerder lukte dat - voor de coronacrisis - twee andere Marvel-films: Avengers Endgame (2019) en Avengers: Infinity War (2018). Op de tweede plek van meest succesvolle films van 2021 staat de Bond-film No Time To Die; die teller staat nu op ruim 800 miljoen dollar wereldwijd.

Spider-Man-acteur
Lees ook:
Spider-Man-acteur ondergaat enorme transformatie

In Spider-Man: No Way Home worstelt de titelheld (gespeeld door Tom Holland) ermee dat iedereen zijn geheime identiteit kent. Hij benadert Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) om de situatie te veranderen. Maar zoals altijd in dit soort films, heeft elke actie consequenties.

De film leek in Nederland ook alle records te gaan breken tot het demissionaire kabinet opeens de nieuwe lockdown aankondigde. In principe zouden de bioscopen half januari weer open moeten gaan, al vreest de filmwereld dat de lockdown - net als vorige jaar - langer dan een paar weken gaan duren.

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe Spider-Man film beleeft succesvol openingsweekend