Megaphone

Update maakt van je Tesla een megafoon

24 december 2021 20:28 Aangepast: 24 december 2021 20:31
Beeld © Getty

Droom je ervan om dramatisch om te roepen vanuit de auto? Tesla maakt die droom sinds deze week werkelijkheid.

De 'megafoon'-upgrade is onderdeel van de eindejaarsupdate van het techbedrijf, ontdekte Electrek. Tesla-auto's die sinds 2019 uit de fabriek rolden hebben sinds vorig jaar al een Boombox-functie die geluiden kan afspelen via de speakers van de auto.

Tesla bouwt sinds 2019 speakers in aan de buitenkant van zijn auto's, omdat ze volgens de Amerikaanse overheid anders te stil rijden. Deze speakers spelen geluid af bij langzaam rijden, zodat voetgangers kunnen horen of er een auto aankomt.

De autofabrikant kon het niet weerstaan om deze speakers ook voor minder serieuze doeleinden te gebruiken. De 'Boombox'-modus stelde chauffeurs in staat om allerlei geluiden af te spelen buiten de auto zelf, mits deze geparkeerd staat.

Miniatuurvoorbeeld
Rechter

Vrouw spant rechtszaak tegen Tesla aan om seksuele intimidatie

De nieuwe 'megafoon'-functie werkt precies als een megafoon: je spreekt tegen de auto, en de auto speelt je stem buiten versterkt af. Tegelijk vervormt de Tesla je stem ook een beetje, zodat het klinkt alsof je echt door een megafoon spreekt.

Zomaar gamen in de auto mag niet meer

Eerder deze week moest Tesla een andere functie juist verwijderen: de mogelijkheid om games in de auto te spelen, ook als deze rijdt. De Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration startte een onderzoek naar deze optie, omdat chauffeurs mogelijk afgeleid kunnen raken door de games. 

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van