'In 2021'

Spotify-abonnement voor hifi-audio nergens te bekennen

24 december 2021 19:27 Aangepast: 24 december 2021 19:31

Spotify lijkt zijn deadline voor hifi-audio niet te halen. Het bedrijf achter de muziekapp kondigde in februari dit jaar aan dat er 'in 2021' een nieuwe, hogere kwaliteit audio beschikbaar zou komen.

Tot heden is deze hifi-audio nog nergens te bekennen, constateert The Verge. Zelfs de 'verdere details' die de appmaker beloofde verschenen niet.

De dienst Spotify HiFi zou muziek in cd-kwaliteit gaan aanbieden. Tot nog toe is de hoogst mogelijke kwaliteit op Spotify zo'n 320 kilobits per seconde (kbps), een maat die aangeeft hoeveel informatie er per seconde muziek wordt opgeslagen. Een CD heeft een audiokwaliteit van 1.411 kbps. 

Miniatuurvoorbeeld
Concurrentie

Apple Music nu te luisteren in Dolby Atmos en lossless-kwaliteit

Concurrentie inhalen

Door een abonnement met een hogere kwaliteit aan te bieden, zou Spotify zijn achterstand op concurrenten als Amazon Music en Tidal in hebben willen halen. Die twee diensten boden in februari deze audiokwaliteit aan voor een hogere abonnementsprijs.

In juni deed Apple er een schep bovenop en voegde 'lossless audio' toe zonder extra abonnementskosten te vragen. Amazon en Tidal lieten kort daarop de extra kosten varen.

Sinds februari lekte af en toe wel wat informatie over Spotify HiFi: gebruikers spotten in mei bijvoorbeeld kortstondig een 'HiFi'-icoontje onderin de app. Maar Spotify bleef hardnekkig stil over het nieuwe abonnement. 

Lossless vaak niet nodig

Overigens is zo'n hoge audiokwaliteit niet per se nodig om van muziek te kunnen genieten. De meeste audiohardware is gebouwd voor een bitrate tot 320 kbps, en kan hoge kwaliteit audio niet zo afspelen dat je veel verschil kan horen. 

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van