Ga naar de inhoud
Elektrische auto's

Tesla schakelt gamefunctie in auto's tijdens het rijden uit

Op het scherm van een Tesla kunnen onder meer games worden gespeeld. Beeld © ANP

Tesla zorgt ervoor dat een speciale gamefunctie die is ingebouwd in bepaalde auto's, voortaan tijdens het rijden wordt uitgezet. Dat heeft de fabrikant van elektrische auto's laten weten aan toezichthouder National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

De organisatie kondigde eerder deze week een onderzoek aan naar de gamefunctie vanwege zorgen om de veiligheid. In ongeveer 580.000 Tesla's die sinds 2017 zijn verkocht konden sinds vorig jaar tijdens het rijden games worden gespeeld op het touchscreen direct naast de bestuurder.

Passenger Play

Volgens de NHTSA was door die functie, genaamd Passenger Play, de kans op ongelukken groter, omdat bestuurders van de auto's daardoor afgeleid kunnen worden.

Tesla
Lees ook:
Tesla onder vuur om gamen in rijdende auto's: overheid VS bezorgd

Tesla heeft de NHTSA nu laten weten dat een software-update de functie zal vergrendelen zodat deze onbruikbaar is wanneer het voertuig in beweging is. Of deze wijziging ook gevolgen heeft voor Tesla's buiten de VS is niet duidelijk.

Internetten 

Het bedrijf is zelf nog niet met een verklaring naar buiten gekomen. Eerder riep Mercedes-moeder Daimler al verschillende auto's terug naar de garage in de VS omdat het tijdens het rijden mogelijk was om tv te kijken of te internetten via het infotainmentsysteem.