Tech

Vierde Matrix-film komt uit na de lockdown

23 december 2021 07:47 Aangepast: 23 december 2021 09:02
The Matrix Resurrections Beeld © Warner Bros.

'The Matrix Resurrections', het vierde deel in de succesvolle sciencefiction-reeks, zal in de Nederlandse bioscopen te zien zijn zodra de lockdown voorbij is. Distributeur Warner Bros. Nederland laat weten dat de film meteen na 14 januari uitkomt. Dat is de datum waarop de bioscopen, voor zover nu bekend, weer open gaan.

De film zou in eerste instantie donderdag 23 december in première gaan, maar het demissionaire kabinet besloot zaterdag tot een harde lockdown vanwege de oprukkende omikronvariant van het coronavirus. Daarom moesten alle theaters en bioscopen en horeca acuut hun deuren sluiten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eerste trailer nieuwe The Matrix-film verschenen

In de Matrix-films komt een softwareprogrammeur (Keanu Reeves) erachter dat hij in een alternatieve wereld leeft. De eerste film geldt inmiddels als een mijlpaal in de filmgeschiedenis, daarna kwamen twee mindere vervolgen. In het vierde deel, de eerste film in de reeks in achttien jaar, keren hoofdrolspelers Reeves en Carrie-Anne Moss allebei terug. Andere grote rollen zijn er voor Jada Pinkett Smith, Christina Ricci, Jonathan Groff en Neil Patrick Harris.

In België draait de film op dit moment wel, maar ook in Vlaanderen moeten alle bioscopen van de overheid zondag de deuren sluiten. De recensies van The Matrix: Resurrections in de VS zijn overwegend erg positief.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Titel vierde Matrix-film met Keanu Reeves bekendgemaakt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore