Ga naar de inhoud
Elektrische auto's

Overheid VS onderzoekt officieel games in rijdende Tesla

Tesla Beeld © Getty

De Amerikaanse overheid opent officieel een onderzoek naar de gamesystemen aan boord van Tesla-auto's. Bestuurders zouden vrij gemakkelijk kunnen gamen tijdens het rijden.

De National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) riep Tesla eerder deze maand al op het matje over het gamesysteem. Het was lang alleen mogelijk om te gamen in een Tesla als die stil stond.

The New York Times ontdekte echter begin december dat de spellen sinds kort ook tijdens het rijden te spelen zijn. Dat veroorzaakt mogelijk gevaarlijke situaties op de weg.

Al sinds 2020

Ook de NHTSA maakt zich daar zorgen over, schrijft de overheidsinstantie in een document dat sinds vandaag online staat. De 'Passenger Play'-functie zou in december 2020 al zo zijn aangepast dat een passagier tijdens het rijden kan spelen.

De passagier krijgt daarbij wel een scherm te zien met de opmerking dat je alleen van de functie gebruik mag maken als je niet de bestuurder bent. Het is echter bijzonder gemakkelijk om vervolgens door te klikken.

NHTSA zal nu "aspecten van de functie" gaan onderzoeken, waaronder hoe vaak Passenger Play eigenlijk gebruik wordt, en in wat soort omstandigheden.  

'NHTSA moet dit verbieden'

Het onderzoek is geen reactie op het artikel van de New York Times: een consument blijkt in augustus van dit jaar een klacht in te hebben gediend.

"Tesla maakt het nu mogelijk om interactieve games te spelen en live internet zoekopdrachten uit te voeren op het display bij de bestuurdersplek terwijl je aan het rijden bent", schrijft de consument. "NHTSA moet verbieden dat een bewegende auto live video- en webbrowsefuncties op het bestuurdersscherm kan aanbieden."

De functies zitten in Tesla-auto's die sinds 2017 op de markt zijn gekomen, in totaal zo'n 580.000 exemplaren. NHTSA onderzoekt Tesla Model 3, S, X en Y, meldt de overheidsinstantie. 

Auto-test: kan deze elektrische BMW zich meten met Tesla?

08:15
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl