Smart Home

Hé Siri en Google: wanneer worden jullie slim?

22 december 2021 18:04 Aangepast: 23 december 2021 08:30

Slimme assistenten zijn alweer tien jaar onderdeel van onze telefoons en andere gadgets, maar zoveel slimmer lijken ze niet te zijn geworden. Hoe komt dat? En moeten we daar nog eens tien jaar op wachten?

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Apple’s Siri is onlangs tien jaar geworden, Google Assistant wordt volgend jaar ook tien, Amazon Alexa is zeven jaar oud en Microsofts Cortana (dat bijna 'Bingo' had geheten) wordt bijna acht. Bright maakt de balans op met de vraag: zijn de spraakassistenten in al die tijd wel slimmer en handiger geworden?

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Muziek in de hoogste kwaliteit: hoor je het verschil?

Tips uit deze aflevering:

Film: Swan Song op Apple TV+ met Mahershala Ali, Glenn Close en Naomi Harris. Een scifi-film waarin de hoofdrolspeler worstelt met een hele menselijke vraag: wat als je jezelf zou kunnen klonen, zodat je gezin ondanks jouw terminale ziekte toch een vader houdt? Swan Song verkent die vraag met uitstekende acteurs op indringende wijze.

Rapport over kunstmatige intelligentie (PDF) van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. In twee A4-tjes wordt uitgelegd wat er qua AI op ons afkomt en wat er nodig is om het in goede banen te leiden. Ze plaatsen het in het rijtje: stoommachine - elektriciteit - verbrandingsmotor - computer - AI. De Podcast Future Shock van VPRO Tegenlicht had deze week een gesprek met een van de schrijvers van het rapport.

App: Rassel voor iPhone. Een digitaal percussie-ei, of tamboerijn of belletjes. Je kan instellen hoe los of vast de belletjes klinken en dat is het. Gratis!

Serie: Undercover op Netflix. Het derde seizoen van deze spannende Nederlands-Vlaamse serie is een paar weken geleden begonnen. De nieuwste aflevering draait om een smartphone-hack en dat zit verrassend goed in elkaar. Spannend bovendien: we zullen verder niks verklappen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Bright 25 van 2021: Squid Game, Dune en Windows 11

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Bright 25 van 2021: Slimme deurbellen, Clubhouse en NFT's

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van