Films streamen

International Film Festival Rotterdam 2022 vindt alleen online plaats

22 december 2021 11:15 Aangepast: 22 december 2021 12:22

Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) vindt eind volgende maand in een aangepaste vorm opnieuw online plaats. De organisatie van het filmfestival heeft daarvoor gekozen vanwege onzekerheid over de opmars van de omikronvariant en de lockdown die tot zeker 14 januari zal duren.

Het festival zal ook in kleinere vorm doorgaan dan oorspronkelijk de bedoeling was. De organisatie geeft aan dat ook als de lockdown op 14 januari wordt opgeheven het vanwege de omvang van het festival niet gaat lukken om op het laatste moment te schakelen naar een fysiek evenement.

"IFFR beseft dat deze moeilijke beslissing filmmakers en filmliefhebbers hard raakt", zegt de organisatie. "Het festival zal er nog steeds alles aan doen om hen met elkaar in verbinding te brengen via een onlineprogramma. Alleen in aangepaste vorm kan het festival de veiligheid van publiek, medewerkers en gasten garanderen in de huidige omstandigheden."

Het International Film Festival Rotterdam 2022 start op 26 januari en duurt tot zondag 6 februari. Het programma wordt afgeslankt tot een selectie films, online beschikbaar voor het Nederlandse publiek, en een reeks online-sessies met filmmakers. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Filmdistributeurs willen meer compensatie en perspectief

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van