NFT

Eerste sms ooit verkocht als NFT voor 107.000 euro

21 december 2021 15:43

De eerste sms die ooit is verzonden heeft bij een veiling in Parijs 107.000 euro opgeleverd.

Het stukje telecomgeschiedenis ging bij veilinghuis Aguttes onder de hamer als een non-fungible token (NFT), wat betekent dat het een digitaal certificaat van echtheid heeft en als het origineel wordt beschouwd.

Vodafone-programmeur Neil Papworth stuurde in december 1992 het sms-bericht met de tekst "Merry Christmas" naar een collega tijdens het kerstfeest van het bedrijf. Sms staat voor short message service. "Dit eerste sms-bericht dat in 1992 werd ontvangen, is een historisch bewijs van de menselijke en technologische vooruitgang", aldus manager Maximilien Aguttes van het veilinghuis.

Eerste tweet en Wikipedia-pagina 

Eerder leverde de NFT van de eerste tweet van Twitter-oprichter Jack Dorsey op een veiling 2,9 miljoen dollar op. De eerste broncode voor het World Wide Web van Tim Berners-Lee leverde eerder 4,6 miljoen euro op. De NFT van de eerste Wikipedia-pagina was goed voor 665.000 euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Eerste sms'je ter wereld als NFT geveild: 'Fijne Kerst!'

Voor goede doel

Vodafone is de verkoper van de NFT en is van plan de opbrengst te doneren aan de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. De winnende bieder ontvangt samen met de sms ook een tastbaar bewijs, waaronder een digitaal fotolijstje om de sms in op te hangen.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van