Luisteren

Spotify laat gebruikers podcasts beoordelen

16 december 2021 21:08 Aangepast: 17 december 2021 10:11
Beeld © Getty

Spotify laat gebruikers vanaf vandaag tot vijf sterren geven aan hun favoriete - of minst favoriete - podcasts.

Het puntensysteem moet het gemakkelijker maken voor luisteraars om te bepalen of ze een nieuwe podcast willen luisteren. Daarnaast kunnen gebruikers hun favoriete podcastmakers zo een pluim geven. Dat schrijft het bedrijf in een persbericht

In een reactie aan TechCrunch zegt Spotify overigens dat de scores voorlopig geen invloed zullen hebben op welke podcasts daadwerkelijk aan gebruikers worden aangeraden. Ze zijn alleen bedoeld om mensen een indicatie te geven van de kwaliteit van een podcast.

Miniatuurvoorbeeld
Nederlandse podcasts

Uitgever DPG wil podcasts via NPO Luister kunnen publiceren

Net als Apple Podcasts

Gebruikers krijgen de kans om een score te geven zodra ze minstens 30 seconden van een aflevering geluisterd hebben. Zodra een podcast meer dan tien scores heeft, worden deze getoond.

Spotify volgt daarmee in de voetsporen van Apple Podcasts, dat al een soortgelijk systeem hanteert. Het techbedrijf wijst er meteen fijntjes op dat podcastmakers hun publiek het beste in hun podcast kunnen oproepen om een score achter te laten.

Vermoedelijk is dit dan ook een poging om podcastluisteraars op andere apps zover te krijgen om naar Spotify te klikken. Ze kunnen dan immers daar ook hun favoriete podcast ondersteunen.

Luister ook de Bright Podcast  

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van