Goedkoper in India, duurder in Nederland

Netflix kost in India nog maar 2 euro per maand

14 december 2021 18:22 Aangepast: 14 december 2021 19:30

Terwijl Netflix de afgelopen tijd in veel landen, waaronder Nederland, zijn prijzen verhoogde, heeft de streamingdienst vandaag in India een drastische prijsverlaging aangekondigd.

Netflix is in India in een felle concurrentiestrijd met onder andere Disney en Amazon verwikkeld. Dat leidt tot veel lagere prijzen voor de streamingdiensten dan in andere landen. Vandaag deed Netflix er een schepje bovenop en kondigde het forse prijsverlagingen in India aan.

Netflix kost in het Aziatische land voortaan omgerekend 2,32 euro voor het basisabonnement, waarbij klanten op één apparaat tegelijk mogen kijken. Netflix verlaagde daarmee de prijs van dat abonnement met 60 procent.

In India is er ook een speciaal abonnement voor kijken op alleen mobiele apparaten, dat voortaan maandelijks slechts 1,74 euro kost. Dat abonnement is daarmee zo'n 25 procent goedkoper geworden.

Prijsverhoging in Nederland

In Nederland kost het goedkoopste Netflix-abonnement 8 euro per maand. De videodienst verhoogde in oktober de Nederlandse prijzen van de twee andere abonnementen, naar respectievelijk 12 euro en 16 euro per maand.

Ook in veel andere landen heeft Netflix zijn prijzen de afgelopen jaren steeds iets verhoogd. "De prijsveranderingen die we van tijd tot tijd doen weerspiegelen de investeringen in nieuwe series en films en de verbeteringen aan ons product", stelde Netflix onlangs.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix-games nu ook te spelen op iPhone en iPad

Indiase streamingstrijd

Om de enorme Indiase markt te kunnen veroveren, is Netflix gedwongen om lagere prijzen te hanteren, zeggen analisten. Anders zouden alleen mensen met hogere inkomens in de grote Indiase steden Netflix kunnen veroorloven. Met de nieuwe prijzen hoopt het Amerikaanse bedrijf veel meer gebruikers op het Indiase platteland binnen te halen. Netflix investeerde al enorme bedragen in eigen Indiase films en series met onder meer topacteurs uit Bollywood.

Concurrenten Amazon en Disney zijn in India ook erg goedkoop. Zo kost Amazon Prime Video in het land een kleine 2 euro per maand (in Nederland is dat 3 euro per maand). Disney heeft in India een jaarabonnement met 4K-kwaliteit voor 17 euro en zegt al 46 miljoen Indiase klanten te hebben.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van