Ga naar de inhoud
Royalty's preciezer bepalen

Paul McCartney investeert in gadget die muziek in horeca herkent

Ex-Beatle Paul McCartney behoort tot een groep investeerders die samen 8,4 miljoen euro hebben geïnvesteerd in de Britse startup Audoo. Dat bedrijf maakt een apparaat dat voor een eerlijkere verdeling van royalty's voor artiesten moet zorgen.

Audoo is het bedrijf achter de Audio Meter, een kleine slimme microfoon die onder allerlei omstandigheden muziekstukken kan herkennen. Daardoor is precies en in realtime na te gaan welke muziek waar en wanneer wordt gespeeld in publieke ruimten zoals cafés en winkels.

Dat maakt het bepalen van royalty’s een stuk makkelijker en eerlijker, betoogt Audoo. Nu lopen veel artiesten inkomsten mis omdat het bepalen van hun royalty’s onnauwkeurig gebeurt.

Artiesten
Lees ook
Artiesten eisen meer royalties van streamingdiensten

Audoo zette een nieuwe investeringsronde op om kapitaal te verwerven om wereldwijd uit te breiden. De startup heeft de afgelopen 3 jaar zo’n 15 miljoen euro opgehaald bij investeerders.

Naast McCartney behoort ook ABBA-lid Björn Ulvaeus tot de groep investeerders. Hij was al bij een eerdere investeringsronde ingestapt.