Volgens Time

Elon Musk uitgeroepen tot 'persoon van het jaar'

13 december 2021 15:09 Aangepast: 13 december 2021 15:34

De Amerikaanse miljardair Elon Musk is door het Amerikaanse tijdschrift Time uitgeroepen tot persoon van het jaar.

De topman van onder meer automerk Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX krijgt die titel voor de enorme invloed die hij wereldwijd uitoefent.

"Weinig individuen hebben meer invloed gehad op het leven op aarde dan Musk", aldus Time, die eraan toevoegt dat dit mogelijk ook geldt voor de ruimte. Hij veranderde volgens het blad met zijn elektrische auto's de automarkt en SpaceX wordt omschreven als koploper op het gebied van commerciële ruimtevaart.

De Amerikaan is met een vermogen van zo'n 284 miljard dollar de rijkste persoon ter wereld. Musk verdiende zijn geld volgens Time op een andere manier dan zijn medemiljardairs. "In plaats van één geweldig idee had hij er meerdere. En in plaats van meerdere slimme en veilige investeringen, koos hij voor een paar spectaculair risicovolle investeringen".

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Elon Musk spot met klokkenluider en Apple met verkoop Tesla-fluitje

Time kiest sinds 1927 jaarlijks een persoon die de meeste invloed heeft gehad. De titel kan ook naar meerdere personen gaan, wat vorig jaar het geval was met president Joe Biden en zijn vicepresident Kamala Harris. In 2019 was klimaatactiviste Greta Thunberg persoon van het jaar. Ruim twintig jaar geleden had het blad het nog over man of vrouw van het jaar.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van