Via Zoom

Ondernemer in VS ontslaat 900 medewerkers in één videogesprek

07 december 2021 01:37 Aangepast: 07 december 2021 13:28
Ter illustratie. Beeld © ANP

De eigenaar van een Amerikaanse hypotheekverstrekker heeft 900 medewerkers ontslagen in één videogesprek via Zoom. 'Als je onderdeel bent van dit gesprek, ben je een van de ongelukkigen die zijn baan kwijt is', zei Vishal Garg in een mededeling die nog geen drie minuten duurde.

"De vorige keer dat ik deed moest ik huilen", zei Vishal Garg, de eigenaar van Better.com, in het videogesprek.

'Een vreselijke zet'

Het gesprek werd door een van de medewerkers opgenomen en op sociale media geplaatst, waar het al gauw viral ging. Gebruikers vonden het 'koud', 'hard' en 'een vreselijke zet', vooral in de aanloop naar Kerst.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Massaontslag bij stepjesbedrijf Bird via video: 'Laffe actie'

"Ik wou dat ik ander nieuws had", zou Garg volgens buitenlandse media tijdens het gesprek hebben gezegd. Vanwege de 'prestaties van het personeel' en veranderingen in de markt moest 15 procent van het personeel vertrekken.

Anoniem blog

Garg zou ook een anoniem blog hebben geschreven waarin hij zijn ongenoegen uitte met een gebrek aan productiviteit van het personeel. Door slechts twee uur per dag te werken zou een deel van de medewerkers 'stelen' van collega's en klanten, schreef de eigenaar volgens magazine Fortune

Het is niet voor het eerst dat Garg onder vuur ligt vanwege zijn houding tegenover het personeel. Zo zou hij vorig jaar in blokletters een e-mail aan medewerkers hebben geschreven waarin hij ze zegt dat ze 'te langzaam' zijn en 'hem beschamen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore