Spartacus

'PlayStation werkt aan concurrent voor Xbox-abonnementsdienst'

03 december 2021 19:33 Aangepast: 03 december 2021 19:37

Sony PlayStation zou werken aan een nieuw game-abonnement onder de codenaam Spartacus, waarmee het bedrijf het populaire GamePass-abonnement van Xbox naar de kroon zou willen steken.

Dat schrijft Bloomberg op basis van anonieme ingewijden. Spartacus zou PlayStation Plus, de huidige multiplayerdienst van Sony, en cloudgamingdienst PlayStation Now en zijn gamebibliotheek moeten samenvoegen.

Uiteindelijk zou de nieuwe dienst wel gewoon de naam PlayStation Plus behouden. Op dit moment kost zowel een PlayStation Plus als een PlayStation Now-abonnement 60 euro per maand.

De dienst krijgt volgens Bloomberg drie prijsniveau's. De goedkoopste variant biedt hetzelfde als Plus nu doet: toegang tot multiplayer in games en kortingen in de PlayStation Store. Het niveau daar bovenop zou veel games voor PlayStation 4 en 5 bundelen, terwijl het allerhoogste niveau toegang biedt tot klassieke games van vorige PlayStations.

Spartacus zou ergens in de loop van volgend jaar moeten worden uitgerold.  

Miniatuurvoorbeeld
20 jaar Xbox

Microsoft opent virtueel museum voor verjaardag Xbox

GamePass erg succesvol

Hoewel de PlayStation nog altijd beter verkoopt dan de Xbox, heeft Xbox-maker Microsoft de afgelopen jaren veel succes met zijn eigen abonnementsdienst GamePass. GamePass bundelt een hoop games voor Xbox en PC, waaronder spellen die net zijn uitgekomen.

Ook cloudgaming, het kunnen streamen van spellen vanuit de cloud, is inbegrepen bij GamePass. Momenteel heeft GamePass minstens 20 miljoen abonnees wereldwijd.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van