Teams Essentials

Microsoft komt met versie Teams voor kleine bedrijven

02 december 2021 20:52 Aangepast: 02 december 2021 20:58
Beeld © Microsoft

Microsoft biedt sinds gisteren een simpelere versie van Microsoft Teams aan voor kleine bedrijven die losstaat van Office.

De betaalde versie van de videochatsoftware werd tot nog toe alleen geleverd als deel van het relatief dure Microsoft 365-pakket, dat start bij een prijs van zo'n 4,20 euro per persoon per maand en vanaf maart meer zal gaan kosten. Daar komt nu verandering in met Microsoft Teams Essentials, een losstaande versie van het chatprogramma die bedrijven maandelijks 3,40 euro - exclusief btw - per persoon zal kosten.

Een professioneel abonnement op videochatapp Zoom kost bedrijven zo'n 14 euro per maand. Het zakelijke communicatieplatform Slack kost maandelijks per persoon 11,75 euro.

Miniatuurvoorbeeld
Meta

Je kan nu ook je Facebook Messenger-videochats versleutelen

Meer deelnemers in chat

Teams Essentials biedt in videochats ruimte voor tot 300 deelnemers die maximaal dertig uur lang aan één stuk kunnen vergaderen. Elke gebruiker krijgt 10 gb opslag in de cloud.

De gratis versie van Teams staat slechts vergaderingen van tot 1 uur met maximaal honderd deelnemers toe. Wel is de betaalde versie versimpeld ten opzichte van de versie voor Microsoft 365: er zijn geen kanalen beschikbaar en de chat interface is vrij eenvoudig.

Google Calendar is op dit moment nog geen onderdeel van Essentials, maar zal binnenkort worden toegevoegd. De nieuwe versie van Teams is sinds gisteren te downloaden via de Microsoft-website en elders.  

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van