Tech

Betaalbedrijf Square van Twitter-oprichter heet voortaan Block

02 december 2021 11:06 Aangepast: 02 december 2021 11:06
Beeld © Block

Het moederbedrijf van de Amerikaanse betalingsdienst Square gaat voortaan als Block door het leven. Daarmee wil het bedrijf van Twitter-oprichter Jack Dorsey duidelijk maken dat het inmiddels meer omvat dan alleen die betalingsdienst.

Het bedrijf is inmiddels bijvoorbeeld eigenaar van muziekstreamingdienst Tidal en begon de dienst TBD54566975, gericht op cryptomunten. Ook de op consumenten gerichte betaaldienst Cash App is onderdeel van het bedrijf.

Square is niet de eerste onderneming waarvan het moederbedrijf een nieuwe naam krijgt. Onlangs nog veranderde Facebook de naam van de overkoepelende organisatie in Meta. De naam van het sociale medium bleef wel gewoon Facebook.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twitter-topman Jack Dorsey stapt per direct op

Alphabet en Snap

Andere bekende voorbeelden zijn Snapchat. Het moederbedrijf van die filmpjesdienst heet tegenwoordig Snap om aan te geven dat het bedrijf, dat zegt "een camerabedrijf" te zijn, meer is dan alleen Snapchat.

Google begon de trend. Het techbedrijf zette een moederbedrijf met de naam Alphabet op en bracht allerlei activiteiten onder in verschillende dochterondernemingen. Daarvan is Google verreweg de grootste en belangrijkste. De meeste andere dochterbedrijven kosten Alphabet alleen maar geld.

De wijziging bij Square komt enkele dagen nadat Dorsey per direct vertrok als topman van Twitter. Hij had die functie al sinds 2015 naast die van topman van Square.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van