Boer met kiespijn

Elon Musk spot met klokkenluider en Apple met verkoop Tesla-fluitje

01 december 2021 15:01 Aangepast: 01 december 2021 15:02
Tesla-topman Elon Musk. Beeld © Getty Images

Tesla heeft een bijzonder fluitje op de markt gebracht, de 'cyberwhistle'. Het geintje lijkt een dubbele steek onder water naar zowel Apple als een recente klokkenluider.

"Blow the whistle on Tesla!", schreef topman Elon Musk op Twitter – vrij vertaald: 'luidt de klok over Tesla'. Het lijkt erop dat Musk met het fluitje een sneer wil uitdelen naar voormalig medewerker Owen Diaz. Die klokkenluider, in het Engels whistleblower, klaagde meermaals over een racistische werkomgeving in de Tesla-fabriek in het noorden van Californië in 2015 en 2016.

Een jury kwam in een rechtszaak tot de conclusie dat de maker van elektrische auto's er niet in was geslaagd om te voorkomen dat de werknemer met racisme werd geconfronteerd. Tesla moest Diaz van de jury een schadevergoeding betalen van 137 miljoen dollar. De autofabrikant is in beroep gegaan tegen de uitspraak, die volgens het bedrijf "zonder precedent in de Amerikaanse antidiscriminatiewetgeving" is.

Apple-doekje op de hak

Het ontwerp van het fluitje lijkt op dat van de elektrische Cybertruck die ergens volgend jaar op de markt moet komen. Het fluitje kost 50 dollar, zo'n 44 euro, op de website van Tesla en het is al uitverkocht.

Musk riep zijn volgers daarnaast op om hun geld niet 'te verspillen' aan dat 'gekke poetsdoekje van Apple'. Apple kwam in oktober met een poetsdoekje voor alle beeldschermen van het bedrijf, met de opvallende prijs van 25 euro. Een week na de onthulling bleek dat doekje overigens een succes: het was het meest nabestelde Apple-product van dat moment.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van