Aanpassing beleid

Twitter gaat privébeelden op verzoek offline halen

30 november 2021 16:18
Beeld © Getty

Twitter zal vanaf nu beeldmateriaal offline halen als blijkt dat het gaat om privébeelden die zonder toestemming van één van de afgebeelden online zijn geplaatst.

"Men maakt zich steeds meer zorgen over het misbruik van media en informatie die niet elders online te vinden is", schrijft Twitter in een persbericht. "Het delen van persoonlijke media, zoals foto's en video's, kan de privacy schaden en iemand fysiek of emotioneel kwaad berokkenen." Het bedrijf wijst erop dat vooral vrouwen, activisten en minderheden last ondervinden van dit soort misbruik.

Zodra Twitter ervan op de hoogte wordt gesteld dat een foto of video zonder toestemming is geplaatst, zal een tweet verwijderd of verborgen worden. Daarnaast kan Twitter ook op gebruikersniveau ingrijpen als degene die dergelijk beeldmateriaal plaatst hard of regelmatig de fout in gaat.

Miniatuurvoorbeeld
Nieuws

Twitter-topman Jack Dorsey stapt per direct op

Persoonlijke informatie delen mocht al niet

Het was al langer verboden om persoonlijke informatie over anderen zomaar te delen, zoals het adres, het paspoort of andere contact- en financiele informatie. Twitter had echter nog geen beleid over foto's en video's, terwijl ook die regelmatig zonder toestemming gedeeld worden.

Wel zal Twitter altijd "de context van het plaatsen van dergelijke beelden" laten meewegen. Een foto die bijvoorbeeld gedeeld wordt in de context van het helpen van iemand die vermist is, blijft dan wel online staan. 

Ook foto's van publieke figuren kunnen mogelijk online blijven, als deze al elders verspreid zijn.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van