Langverwacht

Streamingplatform NLZIET voegt profielen toe aan app

29 november 2021 15:22 Aangepast: 29 november 2021 16:22

Het Nederlandse streamingplatform NLZIET voegt de mogelijkheid om verschillende gebruikersprofielen aan te maken toe. Abonnees vroegen al jaren om de functie.

Andere streamingapps zoals Netflix, Disney+ en Videoland boden al lang een mogelijkheid om profielen aan te maken. Zo kunnen meerdere mensen binnen één gezin hun eigen kijkvoorkeuren bijhouden.

NLZIET voegt nu de mogelijkheid toe om tot vijf profielen aan te maken en op twee schermen tegelijkertijd te kijken, schrijft het bedrijf in een persbericht. Elk profiel zal het kijkgedrag van de betreffende gebruiker bijhouden en aanbevelingen doen.

Miniatuurvoorbeeld
Home Box Office

Streamingdienst HBO Max vanaf volgend jaar in Nederland

Samenwerking van NPO, RTL en Talpa

De app bundelt video van de NPO, RTL en Talpa TV. Er zijn zo'n 170.000 programma's on-demand op te kijken. Ook biedt de app toegang tot 36 live televisiezenders.

De mogelijkheid om profielen te maken is te gebruiken op mobiele telefoons, op het web, via Apple TV en Android TV, en op verschillende smart-TVs, zoals Hisense (vanaf 2018) en Samsung (Tizen, vanaf 2016). LG-televisies volgen nog.

Traditionele tv-abonnementen worden steeds minder populair. Zo'n achttien procent van alle Nederlanders verwacht in de toekomst zijn abonnement op te zeggen. Apps als NLZIET bieden een on-demand alternatief om toch toegang te behouden tot Nederlandse televisiecontent.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van