Star Wars-lichtzwaard

Disney: 'realistisch' Star Wars-lightsaber niet te koop (en niet aanraken)

18 november 2021 14:12
Beeld © Disney

Disney toonde eerder dit jaar het eerste realistisch ogende lichtzwaard dat in- en uitschuifbaar is. Helaas zal het niet verkocht worden, en mogen bezoekers van Disney World het zelfs niet aanraken.

Star Wars-eigenaar Disney onthulde in mei de heilige graal onder het Star Wars-speelgoed: een lightsaber die in en uit kan schuiven. Er zijn al jaren zeer overtuigend ogende lichtzwaarden te koop, maar die werken allemaal met een plastic buis vol lichtjes die op het handvat geklikt moeten worden.

Het nieuwe lichtzwaard kan uitschuiven door een mechaniek dat is afgeleid van een rolmaat. Fans wachten sindsdien alleen nog op het prijskaartje, maar dat komt er niet. Sterker nog: fans mogen de lightsaber ook nooit vasthouden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Disney toont eerste beelden van nieuwe lightsaber

Alleen voor acteurs

"Helaas is dat lichtzwaard er niet voor gasten om te gebruiken of te kopen. Het is strikt voor gebruik door de acteurs", schrijft IGN.

De site was te gast in het nieuwe interactieve Star Wars-hotel in Disney World, waar gasten voor 1000 euro per nacht worden ondergedompeld in Star Wars-sferen. De lightsaber is speciaal voor dat Star Wars-hotel en het bijbehorende parkdeel ontwikkeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trailer toont eerste beelden nieuwe Star Wars-serie Book of Boba Fett

Exclusief in het Star Wars-hotel

Een belangrijke ontwerper van het park licht de lightsaber tegenover GameSpot verder toe. De zogenoemde Imagineer zegt dat het uitschuifbare lichtzwaard nooit door gasten gebruikt zal worden.

Gasten van het hotel krijgen wel een lichtzwaardtraining, maar daarbij worden de stevigere lightsabers met harde lichtbuis gebruikt.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van