Ga naar de inhoud
Tech

Moord, chaos en gekte: Tiger King 2 vanaf vandaag op Netflix

Carole Baskin en haar aartsrivaal Joe Exotic in 'Tiger King' Beeld © Netflix

Het was de vete die in 2020 de hele wereld bezighield: Joe Exotic (58) tegen Carole Baskin (60). In 'Tiger King' vochten de twee een ordinaire ruzie over het houden van katachtigen uit, voor het oog van de hele wereld. Sinds het verschijnen van de eerste reeks is er veel gebeurd. Reden genoeg voor een tweede seizoen dus. Nieuwe afleveringen bekijk je vanaf vandaag op Netflix.

Voordat je denkt: 'Maar Joe Exotic zat toch vast?' Dat klopt. De rechter oordeelde dat hij had geprobeerd een huurmoordenaar in te huren om zijn aartsrivaal Carole Baskin te laten vermoorden. Daardoor zit hij nu een straf van 22 jaar uit in de gevangenis van Florida. Het gaat overigens, naar eigen zeggen, erg slecht met hem. Hij zou prostaatkanker hebben. Overigens heeft zijn man Dillon hem inmiddels verlaten.

In seizoen twee gaat het over de wanhopige Joe, die vreest nooit meer uit de gevangenis te komen. Daarom getuigt hij in ruil voor strafvermindering tegen de andere dierenfokkers uit de serie. Daarvoor is hij zelfs bereid samen te werken met zijn vroegere plaaggeest, Carole Baskin.

Netflix:
lees ook:
Netflix: Carole Baskin gaf toestemming voor Tiger King 2

De tweede reeks duikt dieper in de ruzies die Joe had met Doc Antle, Jeff Lowe en Tim Stark. Een paar van hen zijn inmiddels ook opgepakt en veroordeeld, maar Joe zit nog altijd vast. Daarnaast onderzoekt de documentaire nóg een keer de mysterieuze verdwijning van Carole Baskins ex-man.

Een trailer van het tweede seizoen zie je hieronder.

Raaawr!
lees ook:
Raaawr! Eerste trailer Tiger King 2 vanaf nu te zien