Ga naar de inhoud
Geen financiële verliezen

Hack beleggersapp Robinhood legt gegevens een derde gebruikers bloot

Beleggersapp Robinhood, ter illustratie. Beeld © ANP

Door een cyberaanval op de gratis beleggersapp Robinhood zijn 5 miljoen e-mailadressen blootgelegd. Hackers kregen ook toegang tot de volledige namen van nog eens 2 miljoen gebruikers en de adressen van 310 klanten van de app. In totaal zijn gegevens van een derde van alle klanten van Robinhood blootgelegd.

De cyberaanval vond vorige week plaats, maar is nu pas bekendgemaakt.

Er zijn volgens het bedrijf echter geen bankgegevens van klanten achterhaald en het incident heeft niet geleid tot 'financiële verliezen' voor klanten.

Telefoongesprek klantenservice

De aanval werd opgezet via een telefoongesprek met een klantenservicemedewerker van de app, waarop consumenten aandelen kunnen verhandelen.

Via de klantenservicemedewerker kon de hacker toegang krijgen tot interne systemen. Robinhood zegt de aanval gestopt te hebben en lichtte de autoriteiten in.

Aandeel
Lees ook:
Aandeel Robinhood schiet nu toch omhoog: +120 procent

Afpersing

"Nadat we de inbraak onder controle hadden, eiste de onbevoegde partij een afpersingsbetaling", meldt Robinhood in een verklaring.

Of er betaald is, wilde het bedrijf niet bekendmaken. Robinhood laat het incident onderzoeken.

Waardedaling aandeel

Nadat het bedrijf de hack gisteren bekendmaakte, daalde de waarde van het aandeel Robinhood volgens Bloomberg met zo'n 3 procent. 

Deze
Lees ook:
Deze student (19) stak al zijn spaargeld in GameStop (en verloor bijna alles)