Ga naar de inhoud
WhatsApp Communities

WhatsApp komt met Communities: groepen binnen chatgroepen

Beeld ter illustratie. Beeld © Getty

WhatsApp werkt aan een community-functie, waarbij meerdere groepschats onder een overkoepelende chatgroep uitgesplitst kunnen worden.

De functie zit al deels in de testversies van WhatsApp gebouwd, ontdekte WABetaInfo. Die site onderzoekt testversies van WhatsApp op nieuwe functies. De nieuwe Community-functie maakt het voor beheerders van chatgroepen makkelijker om afsplitsingen te maken.

Zulke afsplitsingen zijn dan ook weer chatgroepen, maar hoeven niet helemaal opnieuw aangemaakt te worden. De beheerder kan makkelijk een deel van de bestaande chatgroep direct meenemen naar het nieuwe groepje. Ook zouden gebruikers kunnen zien welke groepen er allemaal bij een bepaalde Community horen.

Een community van een voetbalclub zou bijvoorbeeld kanalen voor elk team kunnen hebben, en een groter kanaal voor algemene mededelingen. Gebruikers die van team wisselen, zouden dan ook makkelijk van chatgroep kunnen wisselen, of door de beheerder gewisseld kunnen worden.

Chatbackups
Lees ook:
Chatbackups WhatsApp vanaf vandaag ook te versleutelen

Lijkt op Slack en Discord

Hoe de functie precies gaat werken, is nog niet helemaal duidelijk. Het lijkt er wel op dat beheerders straks links kunnen gaan delen voor Communities, zoals dat nu ook al kan met normale groepschats.

Met de Community-functie komt WhatsApp een stap dichterbij de mogelijkheden van chatdiensten als Discord en Slack. Zulke diensten bestaan ook uit meerdere kanalen voor verschillende onderwerpen, waar gebruikers zich bij kunnen voegen.

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe WhatsApp-functie op komst: bedrijven in de buurt vinden

WhatsApp op meerdere apparaten

WhatsApp heeft daarnaast afgelopen weekend zijn nieuwe multi-device-functie naar alle gebruikers uitgerold. Met die functie worden WhatsApp Web en WhatsApp Desktop wat onafhankelijker van WhatsApp op de smartphone.

Tot nu toe moest die telefoonversie van WhatsApp online en gekoppeld zijn om de web- of desktopversie te kunnen gebruiken. Sinds september werd de nieuwe versie als test uitgerold, en nu zou de functie voor iedereen beschikbaar moeten zijn.

Gebruikers moeten alsnog éénmalig hun mobiele versie van WhatsApp koppelen aan de web- of desktop-versie, middels een QR-code.

WhatsApp
Lees ook
WhatsApp nu op meerdere apparaten tegelijk te gebruiken

QR-codes zijn overal: let hier op als je ze scant

10:00
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl