Bright Review

Review LG Tone Free: bacterievrije oordoppen

01 december 2021 17:19

Draadloze oordoppen zijn er tegenwoordig in eindeloos veel varianten. LG kwam met een setje oordopjes met een extra feature: UV-licht om de bacteriën op je dopjes te doden. Aanrader of niet?

De LG Tone Free heeft een wat ongelukkige naam. Ik kan namelijk bevestigen dat er wel degelijk geluid uit komt. En niet onaangenaam geluid ook. Net als praktisch elk ander setje draadloze oordoppen zijn de Tone Frees ook voorzien van een oplaadhoesje. Die is rond en magnetisch en houdt je dopjes opgeladen. What else is new? Nou, datzelfde doosje houdt ook met UV-licht je doppen gezond.

Het blauwe schijnsel verraadt al dat er iets bijzonders gebeurt. Ik ben niet zo handig dat ik kan checken hoeveel bacteriën er werkelijk overleden zijn in mijn hoesje, maar ik vertrouw ze maar op hun woord. Overigens is oorsmeer iets wezenlijks anders dan bacteriën. Dat blijft wel doodleuk op je doppen zitten. Jammer.

De Tone Free heeft actieve noise-cancelling (ANC) die heel goed werkt, zeker voor de prijs. De doppen gaan zo’n 7 uur mee op één lading en in de case kun je ze dan nog twee keer opladen. Er zit overigens geen bediening op de doppen zelf. Instellingen wijzig je via de app.

Hele specifieke functies

Er zijn zes varianten beschikbaar. De dopjes zelf zijn altijd hetzelfde, de oplaadcase verschilt echter. De DFP9 is de duurste (199 euro), maar niet per se de aanrader van het stel. In tegenstelling tot de DFP8 (179 euro) kun je met dit setje namelijk niet de case draadloos opladen.

Maar je kunt de doppen wel bedraad gebruiken in het vliegtuig. Met een USB-C naar minijack kabeltje plug je hem in voor je film en kun je op je eigen doppen de muziek luisteren. De rest van het jaar kun je dan echter niet draadloos opladen. Het is maar wat je belangrijker vindt.

De DFP5 heeft dezelfde geluidskwaliteit als de andere doppen, maar de case kan niet draadloos opladen en mist ook de UV-nanofunctie. Qua prijs zijn deze doppen wel erg interessant, want voor 129 euro vind je bij weinig merken zulke oordoppen met goeie neutrale geluidskwaliteit.

Fijn voor de cleanfreak

Alle doppen zijn zowel in zwart als wit verkrijgbaar. De oordoppen worden geleverd met drie maten siliconendoppen die het makkelijk maken voor zelfs de kleinste oren. Mijn 7-jarige zoontje paste de kleine doppen goed, ik had de grootste maat nodig.

Wil je heel graag bacterievrije oordoppen, dan is de LG Tone Free een no-brainer. Voor de rest van ons zijn het goed werkende neutrale oordoppen met noise cancellation.

Rutger Middendorp test behalve gadgets voor Bright.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Getest: Sennheiser CX True Wireless oordoppen

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van