Ga naar de inhoud
Reclame na je gesprek

Zoom gaat advertenties tonen aan gratis gebruikers

Videobellen via Zoom. Beeld © Getty

Videobeldienst Zoom test het tonen van advertenties voor gratis gebruikers. Die krijgen dan na een videogesprek een reclame te zien.

Zoom is één van de videobeldiensten die groot is geworden door het thuiswerken en thuisonderwijs sinds de coronapandemie. Zoom had al wat beperkingen voor gratis gebruikers, zoals een limiet van 40 minuten bij groepsgesprekken. Daar komt mogelijk een reclame bij, meldt Zoom.

De advertentie wordt getoond in het browservenster aan het eind van een gesprek. Volgens Zoom wordt de test uitgerold "in bepaalde landen", maar het is niet duidelijk welke landen dat zijn.

Gebruikers zien de advertentie bovendien alleen als zij deelnemen aan een groepsgesprek dat is gestart door een andere gratis gebruiker.

Zoom
Lees ook:
Zoom ondertitelt Engelse gesprekken nu ook voor gratis accounts

Eerste wijziging voor gratis gebruikers

De stap is de eerste echte wijziging die Zoom doorvoert voor gratis gebruikers sinds de dienst vanwege corona erg populair werd. Eerder zou de end-to-end versleuteling van gesprekken al worden voorbehouden aan betalende gebruikers, maar ook die functie kwam alsnog naar gratis gebruikers.

"Deze wijziging verzekert dat onze gratis gebruikers blijvend contact kunnen leggen met vrienden, familie en collega's via hetzelfde robuuste platform dat we altijd al aanbieden", schrijft marketinghoofd Janine Pelosi van Zoom.

Zoom
Lees ook
Zoom laat je binnenkort videobellen met mensen die andere taal spreken

Videovergaderen gaat straks met VR-bril op

12:36
Bright blok

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook