Ga naar de inhoud
Tech

Carole Baskin van Tiger King klaagt Netflix aan

Carole Baskin Beeld © GettyImages

Netflix bracht vorige week de trailer uit van het tweede seizoen van realityreeks 'Tiger King', en daar is Carole Baskin (60) niet blij mee. De natuurparkbeheerder, een van de centrale figuren uit de originele serie, klaagt de streamingservice aan omdat ze nooit toestemming heeft gegeven om in een tweede seizoen te verschijnen.

Carole diende de aanklacht maandag in in Florida. Ze stelt daarin dat Netflix en producent Royal Goode Production contractbreuk plegen door beeldmateriaal van haar en haar man te gebruiken in Tiger King 2. Ze verklaart dat ze alleen akkoord is gegaan met het gebruik van die beelden voor de originele serie, die in 2020 uitkwam. In de rechtbankdocumenten, in handen van onder meer The Wrap, zegt ze dat ze er vanuit ging dat ze niet zou opduiken in het tweede seizoen, maar uit de trailer blijkt dat er wel degelijk oude opnames van haar en echtgenoot Howard worden gebruikt.

Joe
lees ook:
Joe Exotic bezorgd om gezondheid: 'Heb misschien uitzaaiingen'

Tiger King, een hit aan het begin van de coronacrisis en wereldwijde lockdowns, draaide om Joe Exotic, de eigenaar van een tijgerpark. In de serie kwam zijn langlopende ruzie met Carole uitgebreid aan de orde. Joe, die eigenlijk Joe Maldonado-Passage heet, zit momenteel in de gevangenis voor het beramen van een moordaanslag op Carole en een aantal gevallen van dierenmishandeling. In de trailer is te zien dat hij heeft meegewerkt aan het tweede seizoen van Tiger King, dat later deze maand moet uitkomen op Netflix.